Środa
26.09.2007
nr 269 (0787 )
ISSN 1734-6827

Myśliwskie akcesoria



Temat: noże rodzaju santoku  (NOWY TEMAT)

Autor: reliss  godzina: 11:40
co polecicie koledzy jaka firmę w rozsądnych cenach brakuje go w kuchni i przyszła pora na taki zakup pozdrawiam Rafał

Autor: Spring  godzina: 16:45
Uzywam takiego, to chyba niemiecka firma o nazwie Wüsthof, a noz byl wyprodukowany w Hiszpanii, w USA kosztowal ok 50%, dobrze sie sprawuje warto kupic. Pzdr.DB

Autor: sizar  godzina: 17:19
Oświećcie Koledzy, o so chozi! cóż to twór ten santoku? DB - sizar

Autor: Spring  godzina: 18:12
Hm, "santoku" to wg. mnie taka krzyzowka sporego noza kuchennego z tasakiem, pochodzi z Japoni i bardzo dobrze sprawdza sie w kuchni, podpatrzylem go u takiej kucharki telewizyjnej Rachael Ray. Pzdr.DB

Autor: Barduta  godzina: 19:38
Santoku to taka seria dużych kuchenniaków rodem z kraju mającego wiele wspólnego z kwitnącą wiśnią. Dobry nożyk jest ciężki i posiada pełny obustronny płaski szlif. Genralnie dobre santoku jest kute (można nabyć drogą kupna eurowersje blaszane do 50 pln, jednak pamiętajmy lepsze jest wrogiem dobrego). Taka tańsza wersja no cóż nie ma odpowiedniej siły przełożenia co kawałek ciężkiej kutej stali i po kilku ruchach odczujemy brak obciążenia. DB