Sobota
02.07.2011
nr 183 (2162 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Wątroba z sarny

Autor: osa  godzina: 12:16
ad mokrzec i podobni! A ja spotkalem na polowaniu kol. /prof.UW/ ktory zademonstrował danie z muzgu /2-wyjęte po odpilowaniu puszki muzgowe wuzgi ,zdjete blony,obgotowane,napatelniprzesmarzona cebulka,dodane2 jajka,Calość przesmazona z dodatkiem niewielkiej ilości maslaplus sol,pieprz. Danie podane zostalo do smarowania na bułeszkę. Wg mnie -pychotka! ten sam profesor zademonstrowal danie -krupnik z łba dzika. Przepis analogiczny jak domowy krupnik, Polecam bo warty nakładu pracy /zdejmowanie skory z łba/.

Autor: canislupus4  godzina: 12:29
Wcinam ze smakiem błonkami się nie przejmując. DB canislupus4