Wtorek
12.03.2013
nr 071 (2781 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: SZCZAW,tyle się o nim mówi teraz !

Autor: wojtkos  godzina: 05:25
pokrojone w ósemki jajka...........toż to jakaś uboga wersja.A ten 1 kg żeberek...wypasiona wersja.Babcia moja robiła szczawiową na gęsinie lub kacz........kaczyźnie?????

Autor: Kresy  godzina: 21:21
Ad Wojtkos Jajko krojone w ósemki nie wymaga nadmiernej uwagi przy spożywaniu potraw. Naturalnie "wpływa" do ust, nie spada z łyżki. Na jednego ,nie przegłodzonego, biesiadnika wystarczają dwa jajka - czyli 16 ósemek. Dla przypomnienia : jedno jajko odpowiada wartością spożywczą dziewięćdziesięciu gramom mięsa. Db. p.s. Poproszę o przepis Babci na szczawiową na kaczce.