Piątek
21.06.2013
nr 172 (2882 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Spirytus - nalewki

Autor: kedaT  godzina: 16:18
Mówisz i masz: 70% 736 ml spirytusu 291 ml wody 60% 631 ml spirytusu 400 ml wody 50 % 526 ml spirytusu 505 ml wody Od lat tak rozrabiam i nie narzekam ja ani koledzy których poczęstuję. A czysta robiona w ten sposób to ..... 40% 421 ml spirytus 608 ml wody i dwie lyżki cukru. Woda oczywiście przegotowana zimna , a w przypadku czystej zagotowana z cukrem i wystudzona przed zmieszaniem. Zmieszaj zimne składniki w butelce i butelka zrobi się ciepła a nadmiarowe mililitry znikną . Ot taka reakcja. Jeśli spirytus to tylko zbożowy. Pozdrawiam DARZ BÓR