Poniedziałek
18.06.2018nr 169 (4705 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: POSIŁEK PRAWDZIWGO MYŚLIWEGO Autor: Stanisław Pawluk godzina: 05:54 Jak widać po wskazaniu MARSa myśliwi błędnie nazywają cynaderkami talarki z jąder (czy jak to nazwać?). Autor: freon godzina: 11:25 Może jestem zbyt młody ale do tej pory nie słyszałem o cynaderkach z jądra. Od zawsze były to nerki. Po wypatroszeniu przekrawam nerkę na połowę i usuwam tę nieco jaśniejszą część (piramidki i kielich), pakuję do zamrażarki i jak się uzbiera stosowna ilość to już wiadomo co robić - i nie ma znaczenia od jakiego zwierza pochodzą. Pzdr i DB Autor: Leonsjo godzina: 22:14 Jak te jaja smakują bo ciekaw jestem?? Do czego w smaku podobne? Strzeliłem ostatnio odyska 40 kg i miał już spore jajki. Może bym spróbował je przyżadzić. Ja też preferuje pieprz i sól i jeszcze czosnek. Wtedy potrawa ma swój smak. Autor: I G O R godzina: 22:54 Post usunięty administracyjnie. Przyczyna: post bez związku z niniejszym tematem, a nie dający się przenieść do Hyde Park. |