Poniedziałek
18.06.2018
nr 169 (4705 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: POSIŁEK PRAWDZIWGO MYŚLIWEGO

Autor: Stanisław Pawluk  godzina: 05:54
Jak widać po wskazaniu MARSa myśliwi błędnie nazywają cynaderkami talarki z jąder (czy jak to nazwać?).

Autor: freon  godzina: 11:25
Może jestem zbyt młody ale do tej pory nie słyszałem o cynaderkach z jądra. Od zawsze były to nerki. Po wypatroszeniu przekrawam nerkę na połowę i usuwam tę nieco jaśniejszą część (piramidki i kielich), pakuję do zamrażarki i jak się uzbiera stosowna ilość to już wiadomo co robić - i nie ma znaczenia od jakiego zwierza pochodzą. Pzdr i DB

Autor: Leonsjo  godzina: 22:14
Jak te jaja smakują bo ciekaw jestem?? Do czego w smaku podobne? Strzeliłem ostatnio odyska 40 kg i miał już spore jajki. Może bym spróbował je przyżadzić. Ja też preferuje pieprz i sól i jeszcze czosnek. Wtedy potrawa ma swój smak.

Autor: I G O R  godzina: 22:54
Post usunięty administracyjnie. Przyczyna: post bez związku z niniejszym tematem, a nie dający się przenieść do Hyde Park.