Wtorek
23.10.2018
nr 296 (4832 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: MÓZG WIEPRZOWY w puszce

Autor: R.D.  godzina: 15:49
Redaktorze Stanisławie: czy to jest smaczne? Tak na serio

Autor: Stanisław Pawluk  godzina: 16:03
Są gusta i guściki! Ja w niewielkich ilościach jem to od dzieciństwa. Bardzo mi smakuje i tylko świadomość cholesterolu nie pozwala mi na obżarstwo. Dlatego zapakowałem w malutkie puszeczki. Wczoraj na śniadanie taki specyfik jaki czasami sobie przyrządzam: - puszka mózgu - dwa jajka - jedna cebula. Cebulkę zeszkliłem na smalcu z dzika. Wbiłem dwa jajka i jak się ścięły dołożyłem puszkę mózgu. Mózg na końcu bo surowy nie jest i potrzebował jedynie złapać temperatury. Oczywiście sól i pieprz do smaku. Można na kanapki - ja zajadam z czarnym chlebem widelcem. Mniam... mniam....