Niedziela
17.02.2019
nr 048 (4949 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Kielbasa w" sloiku "2  (NOWY TEMAT)

Autor: Opechancanough  godzina: 22:12
Z dziecinstwa pamietam smak takiej kiebasy, gdy moja babcia robila je i staly sloje w piwnicce z pol roku i jaka byla ona super.Tutaj mamy bardzo dobra polonijna kielbase, ale ma ona do siebie to, ze dlugo nie polezy.Mysle, ze spowodowane jest to klimatem i moze brakiem duzej ilosci chemii. W zwiazku z tym bardzo prosze o Panstwa sposoby zalewania tluszczem kielbasy . Nie znam sie na robieniu puszek, wydaje sie mnie to dosc skomplikowane, a przy ogromnym wyborze roznych urzadzen, nie wiedzialbym co wybrac. Kielbase robilem zalewana tluszczem, lecz nie jest to ten produkt, co pamietam z dziecinstwa wg.babci. Z zaciemnieniem produktu, tez nie bede mial problemu w duzej lodowce. Przepis o ktorym mowie, przewidywal lekkie podpieczenie kielbaski przed zalaniem ( zakladam) tluszczem.W sloiku zawsze tez byla cala. mala cebulka i czosnek do kielbaski. Przy czym kielbasa i tluszcz nie byl mocno czosnkowo -cebulowe, byl w sam raz.Czy Panstwo znacie.moze ten przepis? Jezeli tak, to prosze o podzielenie sie ta wiedza.