Wtorek
14.03.2006
nr 073 (0226 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: Zarekwirowana nalewka

Autor: Rzecznik Prasowy  godzina: 11:32
Kominek- "Takiemu to dobrze", żona za dobra, nalewka za dobra, a jeszcze przyjdzie i marudzi;) 3maj sie, pozdrawiam filip

Autor: RENIFER  godzina: 19:50
witam robiłem wrzosówke,zmieszałem spirytus z miodem i faktycznie jak postała dłużej to sie ladnie klarowała ale jedna trzecia we flaszce to był osad który wyglądał jak muł co jednak nie przeszkodziło biesiadnikom na wypicie do dna i jeszcze mówili że to zdrowe bo to miód.radze sie nieprzejmować,albo zlać osobno klarowną część nalewki. zrobienie dereniówki to mi sie marzy,ale jedyne stare derenie mocno owocujące są blisko drogi w środku wrocławia więc nie skorzystam,może kiedyś mi sie uda,a tymczasem tarninówka mnie zachwyca,bo wyszła dobra wręcz przepyszna i w tym roku jak krzewy obrodzą to zrobie o wiele więcej. pozdrawiam nalewkowiczów