strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Sarna
  Rodzaj potrawy: Zrazy
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny.
NADZIEWANE ZRAZY Z SARNY PO PIASTOWSKU
ZRAZY MIELONE Z SARNY W' SOSIE Śmietanowym.
Zrazy z sarny po toskańsku
ZRAZY NADZIEWANE Z SARNINY
ZRAZY SARNIE NADZIEWANE, PO ZBÓJNICKU
ZRAZY SIEKANE Z SARNY
Zrazy z sarny lub jelenia po staropolsku
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton