strona główna forum dyskusyjne













  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Zając
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"Zaczerpnięte ze wstępu: „Potrawy z dziczyzny – to klasyczna już pozycja, która od 20lat cieszy się ogromnym powodzeniem na niemieckim rynku wydawniczym! Każde kolejne wydanie jest aktualizowane i wzbogacane o nowinki kulinarne. „Potrawy z dziczyzny” to książka solidna, która nigdy nie zawiedzie, ponieważ podane w niej przepisy były wielokrotnie sprawdzane i wypróbowane. Wszystkie przepisy podane są w sposób przystępny, szczegółowy... Od dań zupełnie prostych do wykwintnych....” Sami to osądżmy...
Zając w garnku
Mięso z zająca duszone
Polędwica z zająca z rodzynkami i orzechami
Polędwica z zająca z jabłkami
Udziec zajęczy z puree z kasztanów
Comber zajęczy z czerwonym Martini
Comber zajęczy z sosem winogronowym i bananami
Comber zajęczy z sosem grapefruitowym
Zając faszerowany
Comber zajęczy z buraczkami
Comber zajęczy w maderze
Comber zajęczy z kaparami
Comber zajęczy z grzybami
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton