Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Wątroba jelenia
Składniki:
Wątroba
1 cebula
1 łyżka musztardy
pół łyżeczki cukru
ćwierć łyżeczki ziela angielskiego
sok z pół cytryny
1 szklanka rosołu
2 łyżki masła
sól
1 szklanka mleka.
Sposób przygotowania:
Umytą i pozbawioną błon wątrobę namoczyć na noc w mleku, wy-jąć, osuszyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące i razem z pokrojoną w plasterki cebulą obsmażyć na maśle. Obsmażone plastry przełożyć do rondla, dodać ziele, cukier, sok z cytryny i musztardę, podlać rosołem i dusić na małym ogniu. Na koniec doprawić solą do smaku.3
Źródło: Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska"