Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając po wieluńsku
Składniki:
comber i uda
mleko
2 dag mąki
tłuszcz
25 dag cebuli
5 dag rodzynków
1/2 szklanki śliwowicy; sól
pieprz i naturalny miód do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić razem z obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykrycie Miękkie mięso pokrajać na porcje, polać przetartym i doprawionym sosem połączonym z opłukanymi rodzynkami i śliwowicą, chwilę poddusi Podawać z ryżem i cymesem z marchwią
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"