Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Sznycel z zająca
Składniki:
comber
marynata do mięsa
5 dag szynki wędzonej
2 jajka
2 łyżki keczupu
łyżka czerwonego wytrawnego wina
2 dag mąki
tłuszcz; sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, pokrajać na porcje, rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą i formować sznycle ręką i nożem nadając im kształt prostokąt Szynkę pokrajać w paseczki, wymieszać z jajka-mi, keczupem i winem, doprawi Sznycle posypać przyprawami i oprószyć mąką, panierować w przygotowanych jajkach, kłaść na gorący tłuszcz, usmażyć z obu stron i dosmażyć n,, małym ogni Podawać z frytkami, zasmażanym szpinakiem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"