Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Stek z zająca
Składniki:
comber
marynata do mięsa
2 dag mąki
tłuszcz
40 dag cebuli
jajko
łyżka keczupu
łyżka czerwonego wytrawnego wina; sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, pokrajać na porcje, rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą i formować steki, nadając im kształt owalny grubości o I,5 c Potem posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, usmażyć, połączyć z jajkiem, keczupem i winem, doprawić, obłożyć steki i zapiec Podawać z frytkami, zasmażaną marchewką i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"