Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Rulon z zająca po Śląsku
Składniki:
50 dag mięsa bez kości (okrawki)
20 dag tłustej wieprzowiny bez kości
10 dag bułki
1-2 jajka
10 dag sera żółtego
30 dag boczku wędzonego tłuszcz; sól
pieprz
majeranek i czosnek do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zemleć razem z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułek Następ-nie wymieszać z jajkami i startym serem, doprawić, formować wałek, który zawinąć w cienkie plastry boczku, obwiązać nitką, polać tłuszczem, zawinąć w folię aluminiową i upiec Po upieczeniu zdjąć folię, usunąć nitkę i pokrajać ukośnie na porcje Podawać z ziemniakami, chrzanem, sosami (według upodobania) i z surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"