Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Nadziewane piersi bażanta
Składniki:
2 piersi
wywar z warzyw
20 dag pasztetu z bażanta
2 łyżki ubitej śmietanki kremowej
śliwki z octu
majonez
pomidor
natka pietruszki
galareta; sól
pieprz i przyprawa do zup do smaku
Sposób przygotowania:
Piersi umyć, przekrajać na 4 części, zalać wrzącym wywarem i ugotować na małym ogniu pod przykrycie Po ugotowaniu wyjąć z naczynia, usunąć kości, wystudzić i doprawi Pasztet powinien, połączyć ze śmietaną, doprawić, nałożyć w miejsce usuniętych kości i ułożyć na półmisek Udekorować śliwkami, majonezem, pomidorami i natką Tężejącą galaretą zalać mięso
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"