Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zupa z gołębia II
Składniki:
1
5 l wywaru z warzyw 2 gołębie 10dag dyni drążonej marchwi i ziemniaków
5 dag masła
5 dag śliwek suszonych
1/2 szkl śmietany
2 dag maki; sól
pieprz i sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania:
Sprawione gołębie umyć, przekrajać na pół, zalać wywarem i ugotować na małym ogni Warzywa opukać, osuszyć, podsmażyć na maśle i włożyć do gołębi pod koniec gotowani Śliwki obmyć, n namoczyć, ugotować i przetrzeć, połączyć z zupą oraz śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować i do-prawić
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"