Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zupa z gołębia po kastylijsku
Składniki:
1.5l wywaru z warzyw
2 gołębie
l0 dag parówek
15 dag pieczarek
tłuszcz
5 dag kasztanów konserwowych (niekoniecznie)
I/2 szkl białego wytrawnego wina
2 dag mąki; sól
pieprz i tymianek do smaku
Sposób przygotowania:
Strawione gołębie umyć, przekrajać na pół, zalać wywarem i ugotować na małym ogniu Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki i usmaży parówki obrać z osłonki, pokrajać w plasterki i dodać do gołębi pod koniec gotowania razem z pieczarkami, kasztanami i winem wymieszanym z mąką, doprawić
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"