Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Sznycel z daniela po szwajcarsku
Składniki:
40 dag udźca bez kości
4 dag mąki
tłuszcz
2 żółtka
2 dag kaparów
on c ostrej papryki konserwowej
10 dag sera żółtego; sól
pieprz i miód naturalny do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, usunąć błonę, pokrajać na porcje w poprzek włókien, rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, formować ręką i nożem prostokątne sznycle Następnie posypać je przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron, posmarować żółtkami połączonymi z opłukanymi kaparami i zmieloną papryką oraz przyprawami, obłożyć plastrami sera i zapiec Podawać z frytkami, skorzonerą i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"