Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Gulasz z daniela I
Składniki:
50 dag mięsa bez kości
2 dag mąki
tłuszcz
I5 dag cebuli
4 dag koncentratu pomidorowego
4 dag chrzanu tartego; sól
pieprz
miód naturalny
ziele angielskie
liść laurowy i sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać w kostkę, posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu do miękkości Pod koniec duszenia włożyć koncentrat pomidorowy, chrzan, przyprawy i doprawi Podawać z kluskami i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"