Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Wątróbka z daniela „Stołeczna"
Składniki:
wątróbka
mleko
4 dag rodzynków
4 dag mąki
tłuszcz
śmietanka
10 dag sera żółtego; sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
Wątróbkę umyć, obrać z błon, włożyć do mleka i pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 godzin Następnie wyjąć z naczynia, osuszyć, naszpikować opłukanymi rodzynkami, posypać pieprzem i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron i upiec, skrapiając śmietanką, potem wytworzonym sosem Pod koniec pieczenia posypać startym serem Po upieczeniu pokrajać ukośnie w plastry i polać doprawionym sosem Podawać z ziemniakami i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"