Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zupa z dzika II
Składniki:
I
5 I wywaru z warzyw
40 dag okrawków mięsa
2 owoce ostrej papryki konserwowej
S dag szpiku molowego
jajko
7 dag mąki
40 dag kapusty włoskiej
I/2 szklanki śmietany
4 dag koncentratu pomidorowego; sól
pieprz
tymianek i czosnek do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zemleć razem z papryką i szpikiem, połączyć z jajkiem i doprawi Z przygotowanej masy formować kuleczki (wielkości wiśni), obtaczać w mące i ugotować w części wywar Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę usuwając głąb i grube nerwy, zalać pozostałym wywarem i ugotować Następ-nie połączyć z mięsem, śmietaną wymieszaną z pozostałą mąką, koncentratem pomidorowym i przyprawami, chwilę pogotować i doprawi
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"