Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Kotlet z dzika „Margaret"
Składniki:
50-60 dag schabu
2 dag mąki
tłuszcz
10 dag przecieru z suszonych moreli
po I/5 szklanki koniaku
dżinu Gordons Dry Gin
rumu Havana Club
po I łyżce zagęszczonego oku cytrynowego i pomarańczowego; sól
pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
Sposób przygotowania:
Kotlety przygotować wg przepisu Kotlet z dzika a la Kierhedź (st 32), posypać przyprawami i oprószyć mąką, włożyć na gorący tłuszcz zrumienić z obu stron, połączyć z przecierem, koniakiem, dżinem, rumem i sokami, dusić kilka minut i doprawi Podawać z frytkami i kalafiorem
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"