Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Medalion z dzika w grzankach
Składniki:
50-60 dag schabu
2 dag mąki
2 jajka
10 dag bułki pszennej
5 dag żółtego sera
tłuszcz sól
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, usunąć kości, pokrajać ukośnie na plastry, lekko rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą, formować ręką i nożem okrągłe medalion Następnie posypać przyprawami i oprószyć mąką, panierować w rozmąconych jajkach oraz pokrajanej w paseczki bułce i w startym serze Medaliony kłaść na rozgrzany tłuszcz, lekko zrumienić i dosmażyć na małym ogni Podawać z frytkami, groszkiem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"