Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zrazy mielone z dzika
Składniki:
30 dag mięsa (okrawki)
10 dag boczku surowego
5 dag wołowiny bez kości
6-8 dag bułki
IO dag cebuli
jajko
tłuszcz
szklanka śmietany
15 dag sera żółtego; sól
pieprz
czosnek i przyprawa do zup do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zemleć razem z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką oraz obraną i opłukaną cebul Następnie wymieszać z jajkiem, doprawić, formować okrągłe zrazy (dwa na porcję), zrumienić ze wszystkich stron, zalać doprawioną śmietaną, posypać startym serem i upiec Podawać z ziemniakami i zasmażanymi buraczkami 3 t)
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"