Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Papryka nadziewana mięsem z dzika
Składniki:
8 strąków papryki
8 dag bułki
mleko
25 dag mięsa bez kości
8 dag koncentratu pomidorowego
żółtko
łyżka musztardy
tłuszcz; sól
pieprz i majeranek do smaku
Sposób przygotowania:
Paprykę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą wodą i ugotować na półtwardo Wy-studzoną paprykę posypać przyprawami Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, ~ wymieszać z koncentratem pomidorowym, żółtkiem i musztardą, doprawi Paprykę napełnić farszem, ułożyć w naczyniu, polać tłuszczem i upiec skrapiając, wodą, potem wytworzonym sosem Podawać z ryżem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"