Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Stek z jelenia po londyńsku
Składniki:
50 dag udźca bez kości
8 dag szynki wędzonej
2 dag mąki

25 dag pieczarek
10 dctg keczupu
2 dag kaparów; sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Steki przygotować wg przepisu, Stek ż jelenia po angielsku st 55), naszpikować cienkimi paskami szynki, posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać do steków razem keczupem i opłukanymi kaparami, chwilę poddusić i doprawi Podawać z ziemniakami nadziewanymi groszkiem i z sałatą zieloną
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"