Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Filety z jelenia po wrocławsku
Składniki:
50 dag combra lub udźca bez kości
2 dag mąki
tłuszcz
1/2
szklanki śmietanki
po 1 łyżeczce startej skórki cytrynowej i pomarańczowej
4 dag czekolady; sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Filety przygotować wg przepisu Filety z jelenia „Hollywoodzkie" st 57), posypać przyprawami oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Następnie wlać śmietanę, dodać skórki, chwilę poddusić, doprawić, oprószyć startą czekoladą i zapiec Podawać na grzankach z bułek pszennej, z kalafiorem i kompotem z brzoskwi
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"