Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Gulasz z jelenia
Składniki:
50 dag łopatki bez kości
4 dag mąki
tłuszcz
10 dag cebuli
20 dag pieczarek
10 dag zmielonej papryki ko serowej; sól
pieprz i majeranek do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać w kostkę, posypać przyprawami i oprószyć częścią mąki, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z drobno pokrajaną cebulą, skopić wodą i dusić na małym ogniu pod przykrycie Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do mięsa pod koniec duszenia z papryką oraz pozostałą mąką wymieszaną z małą ilością wody i doprawi Podawać z kluskami lub kapą i z surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"