Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zupa z królika I
Składniki:
1
8 l wywaru z warzyw
50 dag mięsa z kością
30 dag ziemniaków
8 dag cebuli
tłuszcz
2 dag mąki
4 dag kaparów; sól
pieprz
majeranek i przyprawa do zup do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zalać wywarem i ugotować na małym ogni Ziemniaki pokrajać w kostkę i dodać do mięsa pod koniec gotowani Miękkie mięso wyjąć z naczynia, usunąć kości i pokrajać w kostek Cebulę drobno pokrajać, usmażyć, oprószyć mąką, zasmażyć lekko rumieniąc i połączyć z zupą, mięsem i opłukanymi kaparami oraz przyprawami; chwilę pogotować i doprawić
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"