Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Królik po angielsku
Składniki:
Comber i uda
jasne piwo
5 dog migdałów
15-20 dog mąki
2-3 jajka
tłuszcz; sól
pieprz i curry do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, usunąć kości, posypać przyprawami, zalać piwem i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć Mąkę przesiać, wsypać do miksera, wbić umyte jajka, wlać część piwa i zmiksować Potem ciasto rozrzedzić piwem tak, aby miało konsystencję gęstej śmietany, doprawi Mięso pokrajać w cienkie szerokie plastry, posypać przyprawami, maczać w cieście, posypać migdałami, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron Następnie dosmażyć na małym ogni Podawać z ziemniakami nadziewanymi groszkiem i z surówkami 66
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"