Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Pieczeń z sarny „St. Hubert"
Składniki:
60 dag udźca bez kości lub łopatki
marynata do mięsa
4 dag mąki
tłuszcz
2 dag suszonych grzybów
1/2 szklanki śmietany
10 dag parówek
5 dag szynki wędzonej
30 dag makaronu
10 dag sera żółtego; sól
pieprz i tymianek do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 12 godzi Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć częścią mąki, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, Miękkie mięso pokrajać na porcje, polać doprawionym sosem, posypać startym serem i zapiec Podawać z ryżem i sałatą zieloną `
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"