Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Comber z sarny po burgundzku
Składniki:
60 dag combra bez kości
1/2 szklanki koniaku
4 dag mąki
tłuszcz
wino Madera
20 dag cebuli (dymki lub szalotki)
25 dag małych pieczarek; sól
pieprz i kabul do smaku `
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, polać koniakiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 2 godzin Następnie wyjąć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć częścią mąki, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić koniakiem, i winem, dusić na małym ogniu pod przykrycie Cebulę obrać, opłukać Pieczarki oczyścić, opłukać, podsmażyć razem z cebulą i dodać do mięsa pod koniec duszenia razem z pozostałą mąką wymieszaną z małą ilością wody Miękkie mięso pokrajać na porcje, polać sosem i dusić kilka minu Podawać z ryżem lub kluskami francuskimi oraz sałatą zieloną .
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"