Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Comber z sarny z porzeczkami
Składniki:
60 dag combra bez kości
8 dag słoniny
4 dag mąki
tłuszcz
25 dag porzeczek czerwonych
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina; s sól
cynamon
goździki
miód naturalny
starta skórka cytrynowa i pomarańczowa do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, naszpikować; cienkimi paskami słoniny, natrzeć przyprawami i oprószyć częścią mąki, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykrycie Pod koniec duszenia dodać oczyszczone i opłukane porzeczki, wino oraz pozostałą mąkę wymieszaną z małą ilością wody Miękkie mięso pokrajać na porcje, polać przetartym i doprawionym sosem i chwilę jeszcze poddusi Podawać z ziemniakami, kalafiorem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"