Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: SZTUKA MIĘSA Z SARNY - ZAMKOWA
Składniki:
-80 dog udźca bez kości
40 dog włoszczyzny z kapustą włoską
10 dog koncentratu pomidorowe-go
2 żółtka
4 łyżki jasnego piwa
10 dog żółte-go sera
sól
pieprz i cukier do smaku.
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody, przykryć i gotować na małym ogniu. Włoszczyznę oczyścić, opłukać, dodać do mięsa pod koniec gotowania razem z koncentratem pomidorowym. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać w poprzek włókien na porcje, ułożyć na półmisku żaroodpornym. Żółtka wymieszać z piwem, do-prawić, polać mięso, posypać startym serem i zapiec w gorącym piekarniku. Podawać z ryżem i kapustą włoską z wody.
Źródło: "Kuchnia Królewska"