Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Sos z zajęczej wątróbki
Składniki:
Wątróbka z zająca
1 łyżka masła
ćwierć szklanki rosołu
1 szklanka białego wytrawnego wina
1 mała cebula
1 łyżeczka mąki
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
sól
pieprz.
Sposób przygotowania:
dodać wątróbkę i pietruszkę, przesmażyć, podlać rosołem i dusić pod przykryciem. Zrobić zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić winem, dodać sól, pieprz, połączyć z wątróbką, zagotować. Sos przetrzeć przez sito, podgrzać. Podawać do pieczonego zająca.
Źródło: Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska"