Potrawa: Królik po myśliwsku 25 min – kuchnia z szybkowaru |
Składniki: Comber i udka z 1 królika 15 dag wędzonego boczku 2 cebule 1 łyżka tartej bułki 0 5 szklanki wody 0 5 szklanki czerwonego wina wytrawnego 3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup 10 utartych ziaren jałowca; sól do smaku |
Sposób przygotowania: Ze skruszałego mięsa królika zdjąć błony, udka przekroić na połowy, comber na, 3-4 kawałki. Każdy kawałek obsypać solą zmieszaną z utartym jałowcem, posypać posiekaną cebulą i tartą bułką, po czym owinąć w plastry boczku. Ułożyć w szybko, warze, wlać wodę, wino i przyprawę do zup. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. |
Źródło: "Kuchnia Cartall" |