Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Królik po myśliwsku 25 min – kuchnia z szybkowaru
Składniki:
Comber i udka z 1 królika
15 dag wędzonego boczku
2 cebule
1 łyżka tartej bułki
0
5 szklanki wody
0
5 szklanki czerwonego wina wytrawnego
3 łyżeczki płynnej przyprawy do zup
10 utartych ziaren jałowca; sól do smaku
Sposób przygotowania:
Ze skruszałego mięsa królika zdjąć błony, udka przekroić na połowy, comber na, 3-4 kawałki. Każdy kawałek obsypać solą zmieszaną z utartym jałowcem, posypać posiekaną cebulą i tartą bułką, po czym owinąć w plastry boczku. Ułożyć w szybko, warze, wlać wodę, wino i przyprawę do zup. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Źródło: "Kuchnia Cartall"