Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Kotlety z zająca
Składniki:
Comber
1 jajko
100 g masła
1 łyżka mąki
1 łyżka tartej bułki
pół szklanki gęstej
kwaśnej śmietany
sól
1 szklanka mleka.
Sposób przygotowania:
Pozbawiony błon comber ułożyć w garnku, zalać mlekiem i wy-nieść na noc w chłodne miejsce. Wyjąć, osuszyć, pokroić w plastry, zbić tłuczkiem, posolić. Panierować w mące, jajku, bułce i smażyć na maśle. Usmażone kotlety przełożyć do rondla, zalać śmietaną. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 30 minut.
Źródło: Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska"