Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Comber z sarny faszerowany
Składniki:
2 combry sarnie (w podobny sposób możemy przyrządzić combry z dzika lub jelenia)
10 dag mada
50 ml jałowcówki
100 ml białego wytrawnego wina
sól
pieprz
12 ząbków czosnku 2 obrane
wypestkowane i odwłóknione pomarańcze
Sposób przygotowania:
Combry nacieramy solą, pieprzem i jałowcówką. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. W rondlu rozgrzewamy masło i obsmażamy combry ze wszystkich stron aż do zrumienienia. Wyjmujemy i odstawiamy na bok, a na tłuszczu obsmażamy obrane ząbki czosnku aż do blanszowania albo cząstki pomarańczy aż do zrumienienia. Obsmażone combry nacinamy w poprzek co 2-3 cm i w nacięcia wkładamy blanszowane ząbki czosnku lub cząstki pomarańczy. Polewamy częścią tłuszczu pozostałego po smażeniu. Układamy combry w brytfannie, polewamy resztą tłuszczu, dodajemy wino i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15-20 minut.
Źródło: Maciej Kuroń "Potrawy z dziczyzny"