Potrawa: Bulion z dziczyzny z grzybkiem |
Składniki: 3/4 I sklarowanego mocnego bulionu dziczyzny 20 ml koniaku 3 łyżki Iiści sałaty bez żyłek pokrojonych jak makaron i krótko poddusić w łyżeczce masła 3łyżki omletu pokrojonego w drobną kostkę 4łyżki masła 6 małych kromek białego pieczywa obranych ze skórki 150 g smażonego farszu z dziczyzny zamiast wątroby 6 łyżeczek tartego ementalera |
Sposób przygotowania: Bulion zagrzać i przyprawić koniakiem. Włożyć do niego paski sałaty wraz z pokrojonym omletem. Na patelni rozgrzać masło. Kromki pieczywa zrumienić z obu stron na złoty kolor. Posmarować je następnie farszem, posypać tartym serem, krótko zapiec i podawać jako dodatek do zupy. i koniakiem. Przygotować pulpety z farszu i dodać do zupy. |
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny" |