Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Omlet z trybulką
Składniki:
150 ml podstawowego bulionu z dziczyzny 5łodyg trybuli 1 jajko
2 żółtka
Sposób przygotowania:
Zagotować bulion, włożyć do niego trybulkę. Trzymać pod przykryciem około 15 minut. Trybulkę wyjąć. Bulion przestudzić, a kiedy będzie letni, domieszać jajko i żółtka. Dalej postępować, jak podano w poprzednim przepisie. Omlet można również przygotować w nieco prostszy sposób. Wymieszane składniki należy wówczas wlać na patelnię z roztopionym tłuszczem i na 12-15 minut postawić na małym ogniu Gotowy omlet wyrzuca się z formy i studzi, a następnie foremkami do ciastek albo nożem wycina różne kształty.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"