Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Duszona wątróbka jelenia
Składniki:
3łyżki masła
2 łyżki oleju 500 g wątróbki jeleniej obranej z błon i pokrojonej w kostkę wielkości 1 1/2 cm 2cebule obrane i pokrojone w cienkie krążki 40o m bulionu mięsnego - --4łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki - 2 łyżki octu 3-4 łyżek ostrej musztardy pieprz i pieprz cayenne
Sposób przygotowania:
Masło i olej rozgrzać na patelni i szybko obsmażyć wątróbkę z cebulą i czosnkiem. Oprószyć mąką i lekko mieszając zrumienić. Posypać pieprzem, wlać bulion, dodać pietruszkę, zmniejszyć ogień i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Dusić 5 minut, domieszać ocet i musztardę, jeszcze raz zagotować i odstawić na bok, po czym przyprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"