Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Kotlety z dzika
Składniki:
6 kotletów z młodego dzika 1 łyżeczka soli 112łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki 2 łyżeczki tymianku 60 ml oliwy z oliwek - 6 plasterków masełka sardelowego lub masełka o innym smaku
Sposób przygotowania:
Kotlety natrzeć po obu stronach solą, pieprzem, papryką i tymiankiem, posmarować olejem i zostawić na 3 godziny. W tym czasie obrócić dwukrotnie. Smażyć na grillu 7 minut z każdej strony. Położyć na stekach po plasterku masła sardelowego. Dodatki: puree ziemniaczane, duszone jarzyny, sałata.
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny"