Potrawa: Galaretka z resztek |
Składniki: 200 ml galarety z dziczyzny lekko płynnej przyprawionej 3 łyżkami czerwonego wytrawnego wina 150 g resztek mięsnych z dziczyzny pokrojonych na cienkie paski 2 korniszony pokrojone na cienkie paseczki 10 pieczarek (z konserwy) pokrojonych na cienkie plasterki 2 łyżeczki posiekanych kaparów |
Sposób przygotowania: Wlać do salaterki cienką warstwę galarety i wstawić do lodówki, aż zastygnie. Na wierzchu ułożyć ozdobnie mięso, ogórki, pieczarki, kapary i za-lać wszystko resztą galarety. zastudzić w lodówce. Dodatki: smażone ziemniaki lub sałatka z majonezem, sos Cumberland Można również ułożyć plasterki jajek na twardo, paseczki marynowanej papryki, marynowane grzybki lub trufle. |
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny" |