Potrawa: Chrupki z dziczyzny |
Składniki: Do chrupek: 300 g resztek pieczonej dziczyzny pokrojonej w drobną kotkę 20 g świeżych pieczarek - oczyszczonych i grubo posiekanych 1 8 I gęstego sosu beszamelowego 3 łyżeczki posiekanych kaparów 1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej szczypta sproszkowanych goździków 1 łyżka madery szczypta pieprzu cayenne sól i pieprz 100 g mąki 2 rozkłócone jajka 100 g bułki tartej - . .. . olei do smażenia |
Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dobrze wymieszać i mocno przyprawić. Wstawić w chłodne miejsce. Formować małe, podłużne rolki albo kuleczki, obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim oleju. Dodatki: sałatka z majonezem i sos Cumberland |
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny" |