Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: KIEŁBASA NADZIEWANA SEREM Z GRILLA
Składniki:
Składniki: 80 dag cienkiej kiełbasy (np. zwyczajnej)
4 grube paski żółtego sera (długości porcji kiełbasy)
1 łyżka oleju
słodka papryka w proszku
4 kawałki folii aluminiowej.
Sposób przygotowania:
Z kiełbasy zdjąć osłonkę, podzielić na 4 porcje, przekroić wzdłuż nie docinając do końca, w środek włożyć po kawałku żółtego sera, lekko oprószyć papryką. Każdą porcję kiełbasy owinąć w folię aluminiową wysmarowaną olejem, ułożyć na grillu, zapiekać przez 15-20 minut. Przed podaniem do jedzenia zdjąć folię. Dodatkowo można podać keczup, listki zielonej sałaty, plasterki ogórka i czosnkowaty chleb.
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"