Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: PANIEROWANE UDKA KURZE Z GRILLA
Składniki:
Składniki: 4 udka
1 jajko
mąka
bufka tarta
sól
pieprz
3 łyżki oleju.
Sposób przygotowania:
Udka umyć, dobrze osączyć z wody, oprószyć solą i pieprzem. Jajko umyć, wybić do talerza, rozbić widelcem. Udka oprószyć mąką, maczać w rozbitym jajku, obtoczyć w bułce tartej, przygnieść dłonią, aby bułka dobrze przykleiła się. Piec około 25 min. na rozgrzanym grillu niezbyt blisko żaru, często obracać i skrapiać lekko olejem. Podawać z dodatkiem zielonej papryki, sałaty, ogórka, pieczywa. Upieczona udka doskonale smakują również na zimno.
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"