Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: BUŁKI CZOSNKOWANE Z GRILLA
Składniki:
Składniki: 1 długa paryska bufka
1-27yżki masła
2-3 ząbki czosnku
i łyżka utartego żółtego sera
słodka papryka w proszku
sól
folia aluminiowa.
Sposób przygotowania:
Bułkę pokrajać w kromki, nie docinając do końca, aby po pokrojeniu bułka stanowiła całość. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą i wymieszać z roztartym masłem i rozdrobnionym żółtym serem, wymieszać. Uzyskaną masą posmarować co drugą kromkę bułki, lekko oprószyć papryką. Tak przygotowaną bułkę zwinąć w folię aluminiową i położyć na grillu na 15-20 minut. Gorącą bułkę podzielić na porcje (po dwie kromki w środku posmarowane masą). Gorąca bułka jest doskonałym dodatkiem do szaszłyków, kotletów schabowych, drobiu, ryb.
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"