Sobota
11.09.2010
nr 254 (1868 )
ISSN 1734-6827

Przepisy kulinarne



Temat: kanie  (NOWY TEMAT)

Autor: kocurus  godzina: 20:03
Darz Borek Trochę szybko googlołem itp. itd. ale bardziej ufam Naszej Braci. Czy i może ktoś ma ciekawe pomysły co zrobić z grzybem ,a grzyb jest wg mnie smaczny i zacny. Znalazłem parę godz. temu miejsce gdzie rośnie mnóstwo kań. A`la schabowy są super ale czy można je mrozić, suszyć,marynować, solić, czy cóś innego pzdr i z góry dzięki za rady Maciek

Autor: Paweł L.  godzina: 20:15
Można suszyć i uzyskać "proszek " do sosów a jak Ci się przejadły a la schabowy to zrób je tak jak flaczki. Wyśmienite. Smacznego

Autor: wojtkos  godzina: 20:29
niektórzy zbierają zamiast kani -muchomora sromotnikowego...niestety...

Autor: Krzych82  godzina: 22:09
uważam że panierowanie kani to barbarzynstwo :) "goła" na tłuszczu migiem zrumieniona cos pysznego.