strona główna forum dyskusyjne















  Wszystkie potrawy      Inne z tej zwierzyny     Inne z tej grupy     
  Zwierzyna: Kuropatwa
  Rodzaj potrawy: Pieczenie
Źródło: Alfreda Pietrow "Łowiec Polski"Trochę starsi czytelnicy Łowca Polskiego znają dobrze rubrykę pani Alfredy. Teraz miejsce to piastuje pan Russak, ale w latach 80, 90 właśnie tam, co miesiąc pani Alfreda Pietrow odkrywała koleje tajemnice swojej kuchni. Przepisy są proste, tradycyjne, smaczne. To na ich podstawie powstawały moje pierwsze potrawy z dziczyzny.
KUROPATWY Z GRZYBAMI
KUROPATWY PO PROWANSALSKU
KUROPATWY PO MYŚLIWSKU
KUROPATWY DUSZONE II
KUROPATWY DUSZONE W CZERWONEJ KAPUŚCIE
KUROPATWY DUSZONE I
KUROPATWY W SOSIE POTRAWKOWYM
KUROPATWY W OSTRYM SOSIE
KUROPATWY DUSZONE W POMIDORACH
KUROPATWY W WINIE (kuchnia węgierska)
KUROPATWY SMAŻONE JAK PĄCZKI
KUROPATWY DUSZONE W ŚMIETANIE PO ROSYJSKU
KUROPATWY PO HISZPAŃSKU
KUROPATWY W SOSIE POTRAWKOWYM
KUROPATWY PIECZONE Z ZIELONYM GROSZKIEM
KUROPATWY Z NADZIENIEM GRZYBOWYM
Kuropatwy duszone w czerwonym winie
KUROPATWY Z RUSZTU
Kuropatwy duszone sosie koperkowym
KUROPATWY Z AGRESTEM
Kuropatwy owijane szynką, pieczone
Kuropatwy pieczone z borówkami
KUROPATWY Z BRZOSKWINIAMI
KUROPATWY W SZLAFROCZKACH
KUROPATWY W SOSIE MADEROWYM
KUROPATWY ZAPIEKANE Z PIECZARKAMI I SEREM
KUROPATWY PIECZONE
KUROPATWY PO WIEDEŃSKU
KUROPATWY PO POLSKU
KUROPATWY PIECZONE Z OWOCAMI
KUROPATWY W ŚMIETANIE
KUROPATWY NACIERANE CYNAMONEM I GOŹDZIKAMI
KUROPATWY Z NADZIENIEM WARZYWNYM PIECZONE W FOLII
Kurczak a la Neron
Kuropatwa z jabłkami
Kuropatwy z migdałami i rodzynkami
Dział kulinarny redaguje Maciej Barton